0524-524848 | 06-25061486 info@sabinejurgens.nl

Gespecialiseerd in Natuurgeneeskunde & Coaching

Aarden

Goed geaard zijn is in deze tijd voor veel mensen een uitdaging en voor hoog sensitieve mensen helemaal. Vooral als je dan nog graag veel beredeneerd vanuit je hoofd en veel verstandsmatige taken in je dagelijkse leven hebt te doen.

In je hoofd zitten en ’s nachts mogelijk dan ook nog af en toe wakker worden en dan beginnen met piekeren verlaagt je energie nog extra door een slaaptekort. Leren uit je hoofd te komen en meer in je lichaam en vooral in je onderlichaam is waar het om draait, dat noem ik aarden. Rust en stilte in je leven brengen is van belang om je lichaam en geest de kans te geven om te ontsnappen aan het vaak snelle en drukke leven. Maar hoe? Ontspanningsoefeningen, meditatie en in de natuur rustig bewegen is een mogelijkheid. Bewust en langzaam eten is ook belangrijk. Ademhalingsoefeningen zijn waardevol, want als je gehaast of onrustig bent zit je met je ademhaling erg hoog. Direct met de voeten op de aarde of met de aarde iets doen helpt, bv. door dansen, tuinieren, wandelen mits je tussendoor of daarna de moeite neemt om even in stilte na te zitten/liggen om te voelen wat het met jou heeft gedaan, dan krijgt het lichaam de mogelijkheid om te zakken. Aardende kristallen bij je dragen, vasthouden of erna kijken helpen ook.

In mijn praktijk besteed ik hieraan veel aandacht en ondersteun dit ook met energetische behandelingen, die meteen worden waargenomen. Iedereen heeft zijn eigen aarding. Vaak is het ook een (on)bewuste keuze of je wel geaard wilt zijn of niet, wat het maakt hoe jij in het leven staat. De kwaliteit van de ademhaling helpt ook om beter te aarden, je komt letterlijk bewuster in je lijf.

1. Hoog gevoelig persoon HSP