0524-524848 | 06-25061486 info@sabinejurgens.nl
Supplementen nodig?

Gespecialiseerd in Natuurgeneeskunde & Coaching

Supplementen nodig?

Afhankelijk wie in de media aan het woord is geeft de ene stroming aan dat het van belang is om supplementen in te nemen omdat we in Nederland een te weinig aan zon of belangrijke voedingsstoffen in de grond door monocultuur in de landbouw missen en wij door werk en leefomstandigheden stress op lopen en hierdoor meer stoffen verbruiken. De andere stroming beweert dat als je gezond eet, genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Alle beide meningen dragen een stuk van waarheid in zich mits je weet wat gezond eten en drinken is.

Het reguliere voedsel dat via supermarkten te koop is wordt algemeen in monoculturen verbouwd onder toediening van chemische sproeimiddelen, hierdoor raakt idd. de landbouwgrond uitgeput. Ook in de veehouderij staat economisch denken meestal voor kwaliteit van het leven van het dier en de kwaliteit van het vlees. De bedrijven weten wat ze moeten doen om winst te maken, daar draait alles om. Toevoegingen in vorm van kunstmatige smaak-, kleur- en houdbaarheidsstoffen zijn normaal, wees eerlijk dat kan niet gezond zijn. Ga je naar een bio-(boerderij)-winkel zie en proeft men het verschil. Het is een hele andere wereld maar ook daar is het nodig een eigen weg in te vinden, want ook hier vind je gedeeltelijk kantenklare producten, wel wat gezonder en op de bio-markt afgestemd. Een bewuste omgang met voeding incl. de inname van biologische plantaardige oliën (omega vetzuren) is dus nodig.

Ik kan voor u testen of u momenteel supplementen, hoeveel en hoelang nodig bent. Verder kijk ik wat u op dit moment beter aan eten en drinken kunt laten staan omdat het u niet dient of slecht verdragen wordt. Wie medicijnen in neemt van de arts moet vooraf checken of er restricties zijn voor het suppleren m.b.t. wisselwerking met de eigen medicatie.

1. Hoog gevoelig persoon HSP